Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2006

Glory, glory, hallelujah!


Νίκου Κεσσανλή, από τη σειρά Φαντασμαγορία της ταυτότητας


Σήμερα επιστράτευσα όλη μου την υπομονή και τα ομορφότερα χαμόγελά μου και ξεκίνησα για τη θρυλούμενη ως περιπετειώδη διαδικασία της έκδοσης νέας αστυνομικής ταυτότητας. Surprise, surprise! Κατέθεσα τα δικαιολογητικά μου σε ένα ολοκαίνουργιο, απαστράπτον αστυνομικό τμήμα σε χρόνο ελάχιστα περισσότερο από μηδέν. Μαζί τους ασχολήθηκε ένας ευγενικός και γρήγορος διοικητής που βρισκόταν μόνος του σε ένα επίσης απαστράπτον, ήσυχο και ευρύχωρο γραφείο με φτηνά αλλά υπερσύγχρονα εργονομικά έπιπλα και γλάστρες με μπέντζαμιν στις γωνίες.

Ομολογώ ότι καταχάρηκα για όλο αυτό το new look και τη new age ατμόσφαιρα, και βέβαια χαίρομαι πιο πολύ γιατί στο νέο δελτίο ταυτότητας που θα παραλάβω σε τρεις (sic) μέρες δεν θα υπάρχει πια αυτό το σκοταδιστικό «ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ: Χριστιανή Ορθόδοξος», αφού το σύγχρονο (ευρωπαϊκό)ελληνικό κράτος μας μου εγγυάται ότι, από τη στιγμή που ταυτίζομαι με τα στοιχεία που θα αναγράφει η ταυτότητά μου και πληρώνω τους φόρους μου, οι θρησκευτικές και κοσμοθεωρητικές μου πεποιθήσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν άλλο εκτός από εμένα και την ψυχούλα μου.

Είμαι βέβαιη ότι μου το εγγυάται, γιατί ο κύριος διοικητής θα εκδώσει τη νέα μου ταυτότητα υπό τη σκέπη ενός τεράστιου γλυκερού Χριστού μέσα σε μια επίσης τεράστια μπαρόκ κορνίζα πάνω από το κεφάλι του και μιας Παναγίας Ελευθερώτριας λίγο μικρότερων διαστάσεων και με πιο μίνιμαλ κορνίζα πάνω από τον δεξιό του ώμο.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ να πεθαίνω όπου πατώ
και να μη σε υποφέρω..."

Με γεια η, υπό το βλέμμα του Χριστου και της μαμας του, νεα ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα

Σουρεαλιστικό!

Ανώνυμος είπε...

Έλα Χριστέ και Παναγιά...

just me είπε...

Σπείρα, εμείς τα είπαμε στο μπλογκ σου: βγαίνουμε!

Επ' ευκαιρία, συστήνω ενθέρμως το τελευταίο βιντεάκι στο μπλογκ της Σπείρας, είναι καταπληκτικό.

Hey, sailor!
Παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις μου, ο υπερρεαλισμός κι εγώ πάμε πακέτο. Άκου κι άλλη μια υπερρεαλιστική φάση:
Αν δεν τα έπαιρνα άσχημα σήμερα με τους Χριστούς και τις Παναγίες στο αστυνομικό τμήμα, θα έγραφα για ένα όνειρο που είχα χθες το βράδυ: ονειρεύτηκα ότι ονειρευόμουν ότι καθόμουν ολομόναχη στις ζεστές σανίδες του καταστρώματος ενός σκάφους που έπλεε σε ένα ηλιόλουστο πέλαγο μέσα σε απόλυτη σιωπή· ένιωθα, σχεδόν, στο δέρμα μου τη θαλπωρή του ήλιου, παράλληλα με μια ανακουφιστική αύρα και αισθανόμουν ότι δεν ήθελα να ξυπνήσω από το όνειρο του ονείρου!
Μα την Παναγία !!!


Λεπτέ, καλωσήρθες! Σε διαβάζω λίγες μέρες τώρα, αλλά ντρεπόμουν λίγο να γράψω. Εσύ, αγαπητέ μου, δεν γράφεις ποστ, δωρεάν συνταγές πανίσχυρων αντικαταθλιπτικών γράφεις, θα σε μηνύσουν από τον Πανελλήνια Ψυχιατρική Εταιρεία για αντιποίηση επαγέλματος!
:)

Ανώνυμος είπε...

Χριστέ και Παναγιά!!! :)))

Σε πιστεύω. Μου αρέσει.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Εσύ πάντως όταν έχεις οποιαδήποτε επαφή με αστυνομία, αστυνομικούς κ.λ.π. να αποφεύγεις ζαρντινιέρες και γλάστρες. Τις έχουν εκπαιδεύσει και λειτουργούν ως όπλα (δες Θεσσαλονίκη).
Καλό σου βράδυ
Ονειρεύτηκες ότι ονειρευόσουν, την έκανες την υπέρβαση.

Mh Xeirotera είπε...

Pses kata tin taktikh mu sinomilia (monologo kalytera) me to theo, tu eipa oti telika eime xristianos anorthodoksos- esthanthika ena xamogelo kapou sto stereoma. Hthela tote na psilafiso to xoma kato ap' to mpalkoni, giati kati mu leei oti ta vradia o theos enkatalipei to ouranio katikitirio tu ke skalizei to khpo. An ta po auta sto diikith ektos apo nea taftotita tha paro ke isitirio gia to frenokomio.

just me είπε...

Mh heixeirotera
Nai, ektos kai an tou apodeixeis (tou diikiti) oti kai o Theos einai xristianos anorthodoxos!
Kali sou mera!

Νερίνα, εσένα δεν σου απαντάω. Το έκανα χθες και μετά ξέχασα να περάσω για καλημέρα!

ioeu είπε...

"Εγώ στη θέση της Παρθένου θα 'βαζα κληματόφυλλα! Και μιαν ιδέα ελαίας."
που θα 'λεγε κι ο Οδυσσέας...

just me είπε...

Αγαπητέ ioeu
Τα σέβη μου και ευχαριστώ για την επίσκεψη. Σε διαβάζω πό προχθές σιωπηρά, δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι κάνω δημόσιες σχέσεις. Χάρηκα που πέρασες από ΄δώ και με διευκόλυνες να σου εκφράζω πότε πότε την αγαλλίαση που θα αντλώ (είμαι βέβαιη) από τα ποιήματά σου.
Καλημέρα.
ΥΓ. Η επιλογή του ποιήματος της Dickinson στου Κασσιανού και η μετάφραση ήταν θαυμάσιες!

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα για μια γρηγορη καλημέρα.
Καλή μου just me ευχαριστώ για την διαφήμιση.

ritsmas είπε...

Ολα καλά , δηλαδή. Επομένως κάτι τελικά κινείται. Το τί υπάρχει στην κεφαλή του αστυνομικού, δικό του θέμα. Εγω στο δικό μου τμήμα δεν το πρόσεξα. λες να πάω να δω ;