Δευτέρα, Μαΐου 28, 2007

Blogging and the City

Το διάβασα στην τελευταία Athens Voice:

Η URBAN ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Μπλογκοδιάρροια. Το να γράφει κανείς σ' ένα blog μόνο και μόνο για ν' ανεβάσει μια καταχώριση, όχι επειδή του συνέβη κάτι ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ




Σύμφωνα με τον επιστημονικό αυτόν ορισμό, κοιτάζω το προηγούμενό μου ποστ (ελληνιστί καταχώριση), και κάποια παρόμοια, και θέλω να κρυφτώ κάτω από το γραφείο μου από την ντροπή -παρ' όλο που έχω κάνει την αυτοκριτική μου αποκαλώντας τα με την, έστω λιγότερο επιστημονική, έκφραση "ξεπέτες".
Παρά ταύτα, επειδή την εβδομάδα που διανύουμε θα είμαι (και αυτήν) στην κυριολεξία στη γαλέρα, και τίποτα ενδιαφέρον δεν αναμένεται να μου συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη δε ερχόμενη σκοπεύω να μου συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα κάθε μέρα, αλλά δεν θα είμαι εδώ τριγύρω για να τα περιγράφω, λέω να απαλλάξω το Αγαπημένο μου Ημερολόγιο από την μπλογκοδιάρροια έως τις 10-11 Ιουνίου, οπότε, για λίγες τουλάχιστον καταχωρίσεις, θα μπορώ να πληρώ αναδρομικά το κριτήριο αξιοπρέπειας του μπλόγκερ που εμμέσως έθεσε ο κ. Γ. Δημητρακόπουλος (ενδιαμέσως, για να μην είναι τραυματική η... εγκράτεια, μπορεί να παρεκκλίνω με κανένα σχολιάκι).

18 σχόλια:

mad2luv είπε...

εμενα παλι μ αρεσει η μπλογκοδιαροια...οταν δεν εχω τι να κανω ή τι να πω προτιμω να γραφω βλακειες στο μπλογκ μου παρα να ξεσπαω στους αλλους...στο κατω κατω,δημοκρατια εχουμε..οποιος γουσταρει μ ακουει..οποιος οχι πολυ απλα δεν με επισκεπτεται...

ioeu είπε...

Αν κάποια ποστ σου, όπως αυτό της 20/5 οφείλονται σε ... "μπλογκοδιάρροια", τότε να μην αποθεραπευτείς...ποτέ, καλή μου!

(Κι αν τα μπλογκ είναι αποτύπωση της καθημερινότητάς μας, εικόνα του εαυτού μας, προτιμώ την ομορφιά και την απλότητα του "τίποτα" που γίνεται "κάτι" από ένα "περισπούδαστο...τίποτα" που είναι καταδικασμένο να παραμένει...τίποτα...)

adaeus είπε...

Είπαμε, καλές και οι ξεπέτες (ενίοτε) :)

ralou είπε...

Ε λοιπόν, αν νομίζεις ότι 13 μέρες είναι ένας αξιοπρεπής χρόνος για να ξανααποκτήσεις την περιβόητη αξιοπρέπεια του μπλόγκερ -ή τέλος πάντων,αν αυτό πιστεύεις- ο.κ.
Προτείνω πάντως όσο θα τραβάς κουπί, να ρίχνεις και καμιά ματιά γύρω. Μην ξεχνάς ότι εκεί μεσοπέλαγα κυκλοφορούν και γοργόνες που αναζητούν τον Μεγαλέξανδρο, και άλλα πολλά θαυμαστά πλάσματα που δεν θέλουν πολύ για να σου χαρίσουν μια θεϊκή ή ημιθεϊκή πνοή.
Τέλος.
Δεν θέλω να επιδεινώσω την απαξίωση που επιβάλεις έτσι άδικα στα ποστ σου.
Γι αυτό περιμένω.
13 και σήμερα έτσι;
Όχι 14!

Tin Man είπε...

Το να γράφει κανείς σε ένα δωρεάν έντυπο τσάμπα κριτική, πως λέγεται επιστημονικά;

Jason είπε...

Καταρχάς, θέλω να δηλώσω ότι δε συμφωνώ με την 'καταχώριση' από το 'καταχωρίζω'. Βλέπω και το λεξικό του κυρίου Μπαμπινιώτη τη στηρίζει, αλλά εγώ, όσο μου επιτρέπεται, διαφωνώ, πιστεύω ότι είναι 'καταχωρώ' (κατά+χωρώ), δηλαδή το βάζω σε ένα χώρο, όπως όταν το παραχωρώ (παρά+χωρώ) το αφαιρώ από το δικό μου χώρο, όταν το εκχωρώ (εκ+χωρώ) το μεταβιβάζω σε έναν άλλο χώρο, όπως όταν προσχωρώ (προς+χωρώ) εντάσσομαι εγώ σε ένα χώρο, κλπ.. Δε θεωρώ πως έχει σχέση το ρήμα χωρίζω. Δεν κατα-χωρίζεις τη ζωή σου σε posts, απλώς με κάθε post κατα-χωρείς κάποιες σκέψεις ή κάποια γεγονότα.

Από 'κει και πέρα, εντάξει λοιπόν, εσύ ξέρεις, αν αισθάνεσαι καλύτερα να μην... κατα-χωρίζεις τη ζωή σου για λίγο καιρό, εμείς θα σε περιμένουμε όταν γυρίσεις. :)
Πάντως εγώ πιστεύω ότι όπως η διάρροια μπορεί να καθαρίζει καμιά φορά το έντερο, έτσι και η bloggοδιάρροια μπορεί να καθαρίζει το μυαλό.

Mh Xeirotera είπε...

Ama perimena na mu simvei kati to endiaferon gia na anevaso post, den tha eixa pei tipota mexri tora.

Me auth th logikh tha prepei na papsoume ke na sinomilume ektos ki an exume kati sintaraktiko na poume :) Pali sth mounkamara ego... ke exo ke mia tash pros th logodiaria (ftanei na ksekiniso, ama ksekiniso thn evapse to allo atomo).

Mipos olo auto, htan enas evsximos tropos na mas peis oti tha lipseis gia liges meres? Leo tora...

We will be waiting.

Kalhmera :)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Γεια!
(Σύντομο και περιεκτικό γιατί όπου ναναι το νοιώθω σκάει μύτη και σχολιοδιάρροια)

dodo είπε...

Αν έχεις να τραβήξεις κουπί, καλά, πήγαινε!
Μετά, όμως... ;-)

just me είπε...

mad2luv,
"σε όποιους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε"!
Καλωσήλθες.

Γιάννη,
να ήταν η μπλογκοδιάρροια η μόνη ανίατη ασθένειά μου!
:)))

Adaus,
eίπαμε! (Με έμφαση στο "ενίοτε")

Ραλού,
Τώρα μπερδεύτηκα λιγάκι με τις γοργόνες, τους Μεγαλέξανδρους και τους ημίθεους, αλλά τέλος πάντων, 13 και σήμερα [λες να κρατηθώ περισσότερο;]
:)

Tin Man,
Σκεφτόμαστε τον ίδιο all time classic επιστημονικό ορισμό;
:))

Ιάσονα,
Τι καλά, κάποιος που του αρέσει η ετυμολογία! Δεν προφταίνω τώρα να επιχειρηματολογήσω, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα χαρώ τόσο πολύ να… μη συμφωνήσουμε!
:))

Konstantine,
Les esy tora…
;-)

(I ‘ll be waiting, too… )
;-))

Νεράιδα,
Γεια σου και σένα, σύντομα και περιεκτικά!

Dodos,
Μετά, τι μετά;
;-)

Tin Man είπε...

Tin Man,
Σκεφτόμαστε τον ίδιο all time classic επιστημονικό ορισμό;
:))


χαχαχαχάααααα

Καλόοοοοο!

dodo είπε...

Μετά, ΓΡΗΓΟΡΑ πίσω στο πληκτρομερολόγιό σου! :-)

MenieK είπε...

Γνώρισα το blog σου από τον καλό Adaeus. Το διαβάζω καιρό και όλο θέλω να γράψω. Λυπάμαι που το πρώτο μου σχόλιο θα είναι ένα θυμωμένο με τον καλό κύριο Δημητρακόπουλο, ο οποίος καλό θα ήταν να αφήσει ήσυχους τους bloger και να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση της δημοσιογραφοδιάρροιας, που έχει κατακλύσει τον έντυπο ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο, της Athens voice μη εξαιρουμένης (ειδικά τώρα τελευταία). Στο κάτω - κάτω ποιος άλλος εκτός από τον ιδιοκτήτη του μπορεί να κρίνει τι είναι ενδιαφέρον, για να καταχωρηθεί στο blog? το οποίο είναι ακριβώς αυτό, προσωπικό ημερολόγιο?
Ωχ! το σχόλιο δεν είναι μόνο θυμωμένο, είναι και μακροσκελές (η σχολιοδιάρροια, που γράφει και η Νερίνα λίγο πιο πάνω...) Συγγνώμη!

just me είπε...

Μeniek,
ρίχ'τα! Έτσι μου λένε κι εμένα όταν με πιάνουν τα... πατριωτικά μου!
Καλώς βρεθήκαμε και χαίρομαι!Κάποιοι από τους καλύτερους μου φίλους είναι εκπαιδευτικοί.

aisthisis είπε...

Γιατί; Γιατί αναδιπλώνεις μια έκφραση του εαυτού σου;
Θέλω να κάνεις αυτό που γουστάρεις χωρίς αναστολές, σε όλους τους τομείς, γιατί έτσι η ζωή πάει μπροστά.
Σε φιλώ.

Mh Xeirotera είπε...

Kalhmera dear :)

ralou είπε...

Πέντε και σήμερα.
Μην ξεχνιώμαστε ε;

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Τόσο σου στοίχισάν αυτά που έγραψε ο Δημητρακόπουλος;
Καλό σου βράδυ