Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007

Κρείττον το σιγάν

Γράφω μόνο και μόνο γιατί ντρέπομαι να αφήσω ένα χαζοχαρούμενο ποστ να κλείνει, έστω άθελά του, το μάτι στις φλόγες της αμεριμνησίας μας_ άλλος λόγος δεν υπάρχει· όλα έχουν ειπωθεί, και έτσι κι αλλιώς δεν ξέρω, αυτή την άγρια ώρα που δε λέει να ημερέψει, ποιες λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν με εντιμότητα τα συναισθήματα και σε ποιον θα χρησίμευε η πολυτέλεια των δικών μου, άκαπνων, συναισθημάτων.

(Φοβάμαι, όμως, τώρα. Φοβάμαι ότι, όταν οι εφιαλτικές φλόγες σβήσουν και ο άνεμος διώξει τ' αποκαΐδια από τα πρόσωπά μας, ένας άλλος εφιάλτης θα πάρει τη θέση τους: θα κοιταχτούμε στους καθρέφτες μας και θα είμαστε πάλι, πάντα, οι ίδιοι...)

17 σχόλια:

Tin Man είπε...

Είχα σκοπό να ξαναρχίσω με το μπλογκ μου σήμερα. Δεν βρίσκω διάθεση όμως. Οπότε αρκούμαι σε ένα γεια σε μερικούς φίλους.

Mh Xeirotera είπε...

Oute ki ego exo lekseis, alla kathos kathome kenos apo esthimata me pnigei ena paliroiko kyma apo orus pu pisteva oti eixa ksexasei, phloem, xylem, parenchyma, collenchyma, schlerenchyma, endoplasmic reticulum, retina, pulmonary valve, renal artery, medulla oblongata... ktl ktl... Mia viologia mish dentro mish anthropos.

genna είπε...

Φοβάμαι πως έχεις δίκιο...

τι θα αντικρύσουμε, πως?

MenieK είπε...

...κ' εμείς μ' αηδία να φτύνουμε τον εαυτό μας που θρηνεί...
Γ. Ρίτσος "Απροσάρμοστοι"

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Oute ki ego exo lekseis, alla kathos kathome kenos apo esthimata me pnigei ena paliroiko kyma apo orus pu pisteva oti eixa ksexasei, phloem, xylem, parenchyma, collenchyma, schlerenchyma, endoplasmic reticulum, retina, pulmonary valve, renal artery, medulla oblongata... ktl ktl... Mia viologia mish dentro mish anthropos........πυρπολημένο, πυρπολημένος...
Υ.Γ.Ελπίζω να μην θυμώσει ο Κωνσταντίνος για την παρέμβαση στο κείμενο του

just me είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
just me είπε...

Γεια σε όλους.
Ακόμη δεν έχω λόγια για να το συζητήσω _και μου κόβει την όρεξη και η ήδη διαφαινόμενη ποδοσφαιροποίηση με το ντέρμπι "ασύμμετρης" vs "ανικανότητας". Κάπου ανάμεσα στις δύο (ποδοσφαιρικές) εστίες, παίζει μπάλα όμως αυτό που διάβασα εδώ: "τις φωτιές τις βάλαμε εμείς"... ΄το οποίο προσυπογράφω, με την προσθήκη ότι πάντως, όπως κάθε συλλογική ευθύνη, και αυτή επιμερίζεται.
Την αισιόδοξη στάση του "να προχωρήσουμε" δεν μπορώ μόνο -άμεσα- να υιοθετήσω, πριν περάσει η καθηλωτική περίοδος του πένθους, που, διαχρονικά, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ψυχολογικό ρόλο στο ξεπέρασμα της απώλειας και στην επανένταξη.

ellinida είπε...

Eγώ θα έλεγα πως πρέπει πρώτα απ'όλα το ενδιαφέρον θα έπρεπε να επικεντρωθεί στους πληγέντες και μετά όλα αυτά περί ευθυνών.
Σαφώς και πολλές από τις φωτιές κάποιοι τις έβαλαν όμως...
Τα βαλκάνια καίγονται, η Αλβανία καίγεται, η Ιταλία καίγεται η Αφρική καίγεται. Η ερημοποίηση που φώναζαν τόσα χρόνια οι επιστήμονες είναι εδώ.
Να δω πως θα συνηθίσουμε να ζούμε σε συνθήκες Σαουδικής Αραβίας.
Αναρωτιέμαι πόσες δεκαετίες πίσω πήγαμε. Πόσο ανάξια βρέθηκε ακόμα μιά φορά η κρατική μηχανή. Δεν έχει σημασία ποιός είναι πάνω, και οι άλλοι να ήταν, τα ίδια θα είχαμε.
Είμαστε πάντα απροστάτευτοι σε κάθε φυσική καταστροφή, δεν υπάρχει μέριμνα, πρόληψη, τίποτα.
Μόνο τα λαμόγια και η καρεκλομανία τους έχουμε. Και εμείς τους συντηρούμε με την βλακεία μας.

dodo είπε...

Η σιωπή ταιριάζει στην απώλεια...

adaeus είπε...

Η ψυχική μου διάθεση έχει πιάσει πάτο και συμμερίζομαι απόλυτα όσα λες. Κουράγιο...

ralou είπε...

Ισως αν όλων μας τα άκαπνα συναισθήματα μετουσιωνονταν σε οργή, ίσως λέω, τότε, η φωνή μας να εφτανε στα αυτιά αυτών που πρέπει.
Το γλύστρημα στην παραίτηση το βιωσα και εγώ, αλλά δεν είναι λύση just me.
Δεν είναι.
Κάτι πρέπει να κάνουμε!

Ναπoλέων είπε...

29.8.07
Το βράδυ στις 7, με μαύρα (ή έστω ένα μαύρο περιβραχιόνιο, ρέ αδερφέ…, όλοι έχουμε κάπου ένα μαύρο περιβραχιόνιο!) στις πλατείες.

Μην δεν "δώ" κάποιον/αν! Σάς έφαγα!

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος

Mh Xeirotera είπε...

(Kalhmera)

ArtBomber είπε...

Πρόταση συνεργασίας για τη συγγραφή ενός βιβλίου.

O Αrtbomber σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

Επειδή θέλει να αποτελέσει την ουσιαστική εναλλακτική πρόταση τέχνης και τον πολύτιμο συνεργάτη κάθε νέου καλλιτέχνη που πλέον δεν θα χρειάζεται «καλές δημόσιες σχέσεις» για να αναδείξει το ταλέντο του.

Επειδή πιστεύει ότι ο μοναδικός κριτής ενός λογοτεχνήματος είναι και πρέπει να είναι ο αναγνώστης και όχι ο reader-υπάλληλος μιας εταιρείας

Ο Artbomber αναζητά 30 bloggers – συγγραφείς για μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

Αν σ’ ενδιαφέρει να συμμετάσχεις, στείλε e-mail στο info@artbomber.com για να σου αποσταλεί ενημερωτικό κείμενο με λεπτομέρειες και οδηγίες συνεργασίας.

Artbomber.com
Το site των δημιουργών.

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Γειά σου και σένα..

If...ιγένεια είπε...

Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας.. καλό μήνα.

Χαρυβδιςς είπε...

ΝΑΙ ΦΟΒΟΣ.....