Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2007

Τα 'χω πάρει, λέμε!!!

Ποιος ισχυρίζεται ότι το Διαδίκτυο είναι η ανώτερη σύγχρονη μορφή δημοκρατίας και το μπλόγκινγκ η πιο ελεύθερη μορφή επικοινωνίας; Σοβαρά; O Κάρολος (που είναι της μόδας να τον σνομπάρουμε, και όλοι _πλην των παροικούντων εις την Ιερουσαλήμ_ έχουμε υποκύψει σ’ αυτήν) το έχει πει: τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας ανήκουν σε όσους κατέχουν και τα μέσα παραγωγής, και παρέχονται κατά ελεγχόμενες, συνήθως, δόσεις· εκτός και αν αυτά τα τελευταία αφαιρεθούν βίαια από τους κατόχους τους, οπότε και τα δύο πρώτα αγαθά αλλάζουν κατόχους και η ιστορία αρχίζει περίπου από την αρχή (αυτό δεν το είπε ακριβώς έτσι ο Κάρολος, γιατί _ευτυχώς γι’ αυτόν_ δεν πρόλαβε).

Έτσι λοιπόν, ο κατέχων ένα από τα μέσα παραγωγής επικοινωνίας και πληροφόρησης Mr. Blogger, αφού είδε και απόειδε ότι δεν μπορούσε να επιβάλει τα εμπορικά και ποιος ξέρει τι άλλο συμφέροντα του (λέγε με Google) με το καλό, ή με την πονηριά, αποφάσισε να πουλήσει χοντρό τσαμπουκά και να το κάνει με το ζόρι. Όλο το πρωί προσπαθούσα ματαίως να μπω στο dashboard του μπλογκ μου και έπεφτα πάνω σε ένα φαρδύ πλατύ «move your blog to the new version” (sic, ούτε will you please, ούτε you’re kindly requested, τίποτα, σιγά μη μας παρακαλέσει κιόλας). Κάποια στιγμή βαρέθηκα και εκνευρίστηκα, δεν αξίζει δα τόσο κόπο και χρόνο όλη αυτή η ιστορία, είπα να ακολουθήσω τις (ομολογουμένως απλές) οδηγίες και να το κάνω. Και να’ μαι!
Ύστερα από κάμποση ώρα λαχτάρας και αγωνίας, κατά την οποία είχαν χαθεί τα πάντα, δεν μπορούσα να μπω πουθενά και έπεφτα πάνω σε μια σελίδα με ακατανόητα αιτήματα, λίγο χωρίς να το καταλάβω απέκτησα ένα μπλογκ Beta, όπου όλα μου τα λινκ είχαν γίνει κινέζικα και έπρεπε να τα διορθώσω ένα ένα στο template, σχεδόν όλα τα πρόσφατα σχόλια που έχω δεχθεί έγιναν ανώνυμα, στο αρχείο μου και στα αντίστοιχα σχόλια δεν μπορώ να μπω και στο dashboard μπαίνω αφού «υπογράψω» ως παλιός μπλόγκερ με το παλιό username και ο Blogger με ανακατευθύνει στη νέα έκδοση, όπου ξαναϋπογράφω με το νέο username, που είναι (υποχρεωτικά) ο λογαριασμός μου στο Google!!!
Υποψιάζομαι ότι αρκετοί άλλοι πρέπει να έπαθαν κάτι παρόμοιο (για την ώρα, παραδείγματος χάριν, δεν μπορώ να μπω στα μπλογκ του Jason και του Dodos). Δίνω μια μικρή, βραχύβια ευκαιρία στο όλο πράγμα, μήπως η διαδικασία αναβάθμισης δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ίδωμεν (αλλά αν δεν δούμε, υπόσχομαι να προσλάβω χάκερ και να κάνω τους τεχνικούς του Blogger να περάσουν τα ίδια και χειρότερα με όσα πέρασα εγώ σήμερα).

Τα’ χω πάρει, λέμε!

ΥΓ1. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όσων ανησυχούν μήπως δεν είναι πολύ μοντέρνοι που δεν «αναβαθμίστηκαν»!

ΥΓ2. Ήμαρτον, Κύριε, τι με κάνουν να λέω, μεγάλη γυναίκa!

16 σχόλια:

ioeu είπε...

Νάφε και μέμνησο απιστάν...

Ανώνυμος είπε...

το Διαδίκτυο είναι η ανώτερη σύγχρονη μορφή [μιάς Πολυεθνικής μπορεί καί δύο-google & yahoo] δημοκρατίας...
[εγώ τούς έχω χρόνια γραμμένους]
Υπομονή

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Γεια! Να μαι και εγώ. Υποβαθμισμένη και ποτέ αναβαθμισμένη. Γιατί με ρώτησε ποτέ κανείς τι θυσίες έκανα για να φτάσω στη κατάσταση που είμαι σήμερα; Άντε μη τα ανοίξω. Άσε που για να μπω στο μπλογκ σου πέρασα του λιναριού τα πάθη. Μου ήρθε και ένας πανικός γιατί το ίδιο έπαθα και με τη Κερασιά και είπα αυτό ήταν ¨ο τελευταίος έκλεισε και τη πόρτα".
Καλό σου βράδυ μερικώς ενηλικιωμένη.

Αίσθησις είπε...

Θυμωμένη μέρα και θυμωμένο τραγούδι! Πρόσεχε, μεγάλη γυναίκα.
Ελπίζω να σου έχει περάσει και να κοιμηθείς γλυκα σε μια ζεστή αγκαλιά. Καληνύχτα.

Mh Xeirotera είπε...

Ego den ksero pu aniko... nomizo sto palio, an ke auta ta xirizete h Vedouina (pu xthes apilise oti tha me stilei sthn mana mu). Poly dyskolo akugete to pragma, apo thn allh omos skeftome na to anavathmiso, na ginei ena mpaxalo, na xathun ta panta ke etsi na klisei to blog apo mono tu, dioti an perimenei apo mena, xlomo :)

Alkyoni είπε...

είναι "υποχρεωτική" αυτή η εχμ αναβάθμιση;; Εμένα ακόμη δεν μου χει ζητήσει τίποτε και παραμένω ευτυχής στο παλιό μου "σπίτι" Να ανησυχώ πως πάει προς κατεδάφιση;;
:)
Καλό μήνα

just me είπε...

Γιάννη, όταν τα 'λεγε αυτά ο Επίχαρμος δεν υπήρχε το Διαδίκτυο και τα blogs!
:)))

Στέλιο, αναλαμβάνεις το στήσιμο και το maintaining του μπλογκ μου (υποθέτω ότι το κασέ σου δεν είναι ακριβώς στα μέτρα μου, αλλά μια φιλική τιμή θα την κάνεις, είμαι και φίλη του αγαπημένου σου super model, εξάλλου!)

Νεράιδα, σαν τα χιόνια! Εσένα, κορίτσι μου, δεν μπορούν να σε υποβαθμίσουν ούτε 100 Google και 1000 Υahoo μαζί, είσαι Η θεά, λέμε!

Αίσθησις, μια χαρά κοιμήθηκα τελικά (αφού υποχρέωσα τη ζεστή αγκαλιά ν' ακούσει τα παράπονά μου _και όχι για τον Blogger, βέβαια _αλλά χθες ήταν ημέρα bitchness :)))

Konstantine, mhn tolmhseis na epixeiriseis monos sou anavathimisi kai xathei to blog (ektos kai an exeis exasfalisei ekdoti _kai mas exeis enhmerosei prota)!!!
:)

Αλκυόνη, καλωσήλθες, αν και όλο και κάπου σε συναντώ, δεν μου είσαι ξένη. Επίσης, έχουμε την ίδια λόξα με τα Moleskine :)).
Κι εγώ νόμιζα ότι δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μου επιβλήθηκε δια της βίας χθες. Τι να πω, περίμενε και θα δείξει!

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!

just me είπε...

Για Στέλιο, επανόρθωση:
Η απάντηση μου ήταν ερώτηση, προφανώς, αλλά το ερωτηματικό χάθηκε στον δρόμο.
Όθεν, περιμένω απάντηση :)))

Ανώνυμος είπε...

Αναλαμβάνω νά σέ βοηθήσω χωρίς κασέ.
[περισσότερα επ'αυτού μέ e-mail όποτε επιθυμείς].

Mh Xeirotera είπε...

12-9=3

Auto me emathe h kyria Maria, h daskala mu sthn proth taksh. Me emathe epishs oti ama gelas sinexos ke "xoris kanenan apolitos logo" pas ston pedopsixologo. Katopin se tazun sthn panagia ths Tinou, na vreis thn igia su. Ke na eise sto karavi me oles tis gynekes tu sogiou su me ta sinaksaria, ta komposxinia ke tus vius ton agion... "Panagia mu megaloxarh giatrepse auto to pedi." Akoma perimenume to thavma...

Kalh mu Just me, Xronia Polla gia ta genethlia su!!! Kathe kalo giati to aksizeis (and I am not just saying this).

dodo είπε...

Όλοι τα ίδια πάθαμε- δεν ξέρω αν αυτό σε παρηγορεί :-)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Γενέθλια κανείς;

just me είπε...

@Στέλιο
Σε υπερευχαριστώ για την προσφορά σου, αλλά πολύ έχω παραασχοληθεί μου φαίνεται με το μπλογκ_ μήπως μπορώ να την χρησιμοποιήσω αν χρειαστώ καμιά φωτογραφική συμβουλή;
:)

@Konstantino
Eisa katapliktikos! Epishs h dikh sou kyria Maria sou emathe kaliteri arithmitikh ap' o,ti se mean h dikh mou : ta genethlia mou eina 4/2, alla ego eixa kanei lathos ypologismo.
S' eyxatisto olopsycha kai gia tis eyxes kai pou mpeikes ston kopo na to thimitheis. Na eisai kala!
PS. Ta symptomata pou perigrapheis loegontai ws gnoston "xazo paidi xara gemato" kai mallon den epidexontai (alla oute xrhzoun) kamiaw therapeias!
:)))

@ ΝΕρίνα
Ναι (Χμφφφφ!!!)

Mh Xeirotera είπε...

Xronia Polla, on time tora! Eixe plaka to "lathos", pira ki allon ston lemo mu... Happy bday j.m.!!!

o kairos είπε...

Το επικινδυνο ειναι που οι πιο πολλοι τα πιστευουν αυτα περι δημοκρατιας του δικτυου!!

o kairos είπε...

Το επικινδυνο ειναι που οι πιο πολλοι τα πιστευουν αυτα περι δημοκρατιας του δικτυου!!