Τρίτη, Αυγούστου 21, 2007

Καλό χειμώνα!

(προσωπικά, παραβλέπω το ελληνοχριστιανικό σημαινόμενο των συμβόλων και κρατώ μόνο το Φως!)




Θεωρώ κακοψυχία το να εύχεται κάποιος "καλό χειμώνα" μόλις επιστρέφει από τις δικές του διακοπές, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες το ποστ και ο (φαινομενικά) αντιφατικός τίτλος αποτελούν την κοινωνική προσφορά του μπλογκ στην ψυχολογική αντιμετώπιση του επερχόμενου τρίτου (ας ελπίσουμε όχι φαρμακερού) καύσωνα!

22 σχόλια:

Mh Xeirotera είπε...

Amhn!

Filia :)

ioeu είπε...

εννοείται ότι την πρώτη (εκπληκτική!) φωτογραφία στην έκλεψα!!!!

(μήπως να "την ξαναδείς" επαγγελματικά?)

τη δεύτερη την...έκανα γαργάρα, για λόγους που πολύ καλά γνωρίζεις!!!

:)

ellinida είπε...

Το φως (εκείνο το μοναδικό των Κυκλάδων)και η ελπίδα. Χαίρομαι που ξεκουράστηκες σ'ένα τόσο όμορφο μέρος. Κράτα τον πλούτο σου μέχρι την επόμενη φορά.
την αγάπη μου

MenieK είπε...

Γυρίσατε? γυρίσατε, ή.... θα μας την ξανακάνετε και θα μείνουμε να χαζεύουμε παλαιότερα ποστ?
Καλως ήρθατε κυρία μου, μας λείψατε:)

Mh Xeirotera είπε...

Kalhmera :)

(tha simfoniso me ton Kyrio Ioeu gia th fotografia, ego den eixa kanei kapoio sxolio dioti to eixa os dedomeno oti eprokeito gia epaggelmatikh fotografia! Ke eis anotera!)

ioeu είπε...

pros Mh Xeirotera:

thn evlogia tou Kuriou, teknon...

:)

filia kai kalhmeres pros thn blogodespoina...

just me είπε...

Konstantine,
me kanete na kokkinizo, eseis kai o Kyrios (K-kefaleo??? exo xasei synexeies h o Kyrios mou apokryptei plhrofories -ths apisths?) Ioeu!
:)))
Kalhmera kai s' esas

Kύριε Ioeu,
τίποτε δεν δωρίζεται στη σημερινή καταναλωτική και κερδο-κεντρική κοινωνία. Ή μου καταβάλετε πάραυτα τα οφειλόμενα πνευματικά δικαιώματα (στην τιμή θα τα βρούμε) ή στέλνω τη δεύτερη φωτογραφία ξέρετε πού!
LOL! LOL! LOL!

Ελληνίδα,
Μια "ελληνική" φωτογραφία _στην αφιερώνω, ταιριάζει με το nick σου.
Την αγάπη μου κι εγώ και ευχαριστώ για την ευχή.

Meniek,
Καλώς σας βρήκα, κυρία μου, μου λείψατε κι εσείς (κι ας θεωρώ υπερβολή τον υπαινιγμό ότι εγκαταλείψατε τον Νίτσε, τον Ντεριντά και τον Βίτγκενστάιν για να χαζεύετε τα παλαιότερα ποστ μου!)
:)))

genna είπε...

...κάνε βουτιά να βγούμε
σε φύλλα φθινοπωρινά,

μη βιαστείς είναι ηδονικά στο νερό...
και ηδονικότερα στους βράχους
που παφλάζει το κύμα...

just me είπε...

Genna,
δείχνεις τον δρόμο. Ακουλουθώ.
Καλό μας χειμώνα, πάνω στους βράχους!
:)

Αρης Δαβαράκης είπε...

Οχι, όχι, όχι ακόμα καλό χειμώνα. Κούλ, μην τρελλαινόμαστε. Πρώτα έρχεται το φθινόπωρο στίς 23 Σεπτεμβρίου, σ΄ένα μήνα απο σήμερα.Μετά, 22 Δεκεμβρίου και ουχί πρίν της 22ας, μπαίνει ο πραγματικός χειμώνας που διαρκεί τρείς μήνες και λήγει στίς 22 Μαρτίου με τον ερχομό της Ανοιξης. Αυτά είναι κανονισμένα πράγματα! Μη βιάζεστε λοιπόν και με στεναχωράτε, ΟΚ; Καλό looooooong week/end στο μεταξύ και επανερχόμεθα!

Χαρυβδιςς είπε...

AYTO POY EIDES XANETAI SE LIGO H YGRASIA THA TO EXEI KATASTREPSEI EKTOS AN.....

Ανώνυμος είπε...

γγγ ...γγγρρ ....γουφ!
Δεν πειράζει που δημοσίευσες τη φωτογραφία μου Just me! Εγώ χάρηκα! Έτσι θα με γνωρίσουν και οι φίλοι μας... Ε, όσο νά'ναι αλλιώς είναι να με έχουν δει κάπου.
Εδώ σκέφτομαι "να μπω ή να μη μπω;" (προσωπικό) ταυτόχρονα με το "ζει κανείς ή να μη ζει;" (γενικό). Τελικά μπήκα!

Τώρα που γύρισα ΔΕΝ ξαναφεύγω!

just me είπε...

Αγαπητέ Άρη, καλωσήλθατε!
Όχι, όχι, όχι, δεν θέλω να στενοχωρώ κανέναν (ει δυνατόν) και από τους τελευταίους που θα ήθελα είστε _ειλικρινά_ εσείς! Η ευχή είχε το νόημα, ακριβώς, που γράφω _ψυχολογικής στήριξης ενάντια στην τρομοκρατία του (προχθές) προ των πυλών καύσωνα...
:))
Kατά τα άλλα, κι εγώ είμαι υπέρ της φυσικής τάξης των πραγμάτων, ειδικά στα περιβαλλοντικά!
Χάρηκα πολύ που με επισκεφθήκατε!

Χαρυβδιςς,
ελπίζω (ελπίζω, σχήμα λόγου) να εννοείς την εικόνα και όχι το μπλογκ (δεν λειτουργεί καλά το μυαλό μου, από τη ζέστη). Αν έτσι είναι, πες τι μπορεί να γίνει, τι πολύ ή ελάχιστο μπορούμε να κάνουμε;
Καλώς σε ξαναβρίσκω!

just me είπε...

Σκυλάκι κλπ,
βρε καλώσμου το. Δεν έκανα λάθος, εσύ ήσουν, λοιπόν! Αλλά δεν μου φάνηκες διατεθειμένο να βγεις από το νερό, γι 'αυτό δε μίλησα (μη νομίζεις ότι εδώ έχουμε τίποτε πισίνες ή ότι πάμε κάθε τόσο για μπάνιο στις Κυκλάδες! Και όσο για φαΐ, θα βολεύεσαι με ξηρά τροφή τις καθημερινές _όπως και ο καλός μου! Για τα Σαββατοκύριακα βλέπουμε!)
In the meantime, make yourself at home (και είθε να μην το μετανιώσω...)
:)

dodo είπε...

θα προτιμήσω την ευχή "Καλό Φθινόπωρο", δεν μ' αρέσει ο οικειοθελής περιορισμός τού έτους σε δύο μόνον εποχές- άλλωστε, και οι γνωστές τέσσαρες, λίγες μού φαίνονται! :-)

adaeus είπε...

Επειδή με κατηγορείς χωρίς επαρκή στοιχεία, ότι δεν σου συμπαραστέκομαι στην προσπάθεια προσαρμογής σου, επειδή απλά και μόνο προσπαθώ να παρατείνω λίγο τις διακοπές μου (και το λέω ;), συνδυάζοντας εργασία το πρωί και θάλασσα το απόγεμα, αναλαμβάνω τη δέσμευση να προσέλθω στο χώρο εργασίας σου, για να προσφέρω ενέσεις αισιοδοξίας με μυρωδιά αλμύρας Ευβοϊκού.

just me είπε...

Dodos,
οι γνωστές τέσσαρες που σου φαίνονται λίγες τείνουν να γίνουν "η εξής μία", στις αμέσως επόμενες δεκαετίες, μου φαίνεται εμένα. Όσο για το "καλό χειμώνα", συμφωνώ απολύτως, αλλά εξήγησα και στον Άρη Δαβαράκη παραπάνω ότι το χρησιμοποίησα μεταφορικά (εγώ για καλό το έκανα!).
Όθεν, αναλαμβάνουν τα μολύβια και οι χρωστήρες σου να αποκαταστήσουν τη χαμένη τιμή του φθινοπώρου!
:)))


Adaeus,
επειδή έχω την εντύπωση ότι εντρυφάς εις τα νομικά, σου μοιάζει το... επίμαχο σχόλιό μου να στέκει στο δικαστήριο ως επώνυμη κατηγορία;
;))
Πάντως (anyway, στα νεοελληνικά), ευχαριστώ πολύ και για τις δύο προσφορές. Ο λόγος σου με χόρτασε... που έλεγε συχνά και η μαμά μου.

Emilly είπε...

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες. Η πρώτη πως μου "κολλάει" τώρα με το στίχο της Ντίκινσον - "έλαμψε Φως για αυτήν επίσημα - τι να σου πώ!
Τώρα τη δεύτερη (λαμβάνοντας υπόψη και παραπάνω σχόλιο) θα συνδυάσω με το στίχο: "η πίστις πλέκει στέφανον και η ελευθερία"...

Το "καλό χειμώνα" όντως είναι κάπως πρόωρο. Το κρατάω για μετά. Προσωπικά σήμερα φεύγω για ~10 ημερούλες να δω καινούριους τόπους και νά' βρω άλλες θάλασσες...
:))

ellinida είπε...

Που τον είδατε καλέ κυρία τον χειμώνα. Καιγόμαστεεεεεεεεεεεεε.
To βλέπω να κρατάει ακόμα καλά και πολύ το χαίρομαι οφείλω να ομολογήσω.
Καλησπέρα! :))

Ανώνυμος είπε...

εμείς την ευχή θα την εκλάβουμε ως μια δροσιστική προσπάθεια απώθησης των κακουχιών του καύσωνος χεχε!!

Καλώς σε βρήκαμε , καλη συνέχεια και καλές ...δροσιές !! :)

just me είπε...

Emilly,
καλοτάξιδη! θα σε περιμένουμε.

Ελληνίδα,
ελπίζω να μην καίγεστε στην κυριολεξία (όχι ότι δεν πονάει η ψυχή μου για τους αγνώστους που καίγονται αυτή την ώρα, μαζί με τη φύση _τι κόλαση είναι αυτό που ζούμε αυτό το καλοκαίρι και πότε θα ρίξουμε σ' αυτήν τους υπεύθυνους, μαζί και το κομμάτι του εαυτού μας που ευθύνεται ή ανέχεται...);

Αναπνοή,
καλωσήλθατε, όσοι είστε! Πάνω στην ώρα με βρίσκετε. Σας βρήκα κι εγώ και θα είμαι μαζί σας, ακόμη κι αν δεν έχω πολλά να συνεισφέρω σε θεωρητικό επίπεδο _γιατί δεν μ' αρέσει ο ρόλος του Φωτεινού Παντογνώστη. Σε πρακτικό... ψάχνομαι, πάντως ωρίμασε μέσα μου η πεποίθηση ότι όλοι _ΟΛΟΙ_ πρέπει να γίνουμε ακτιβιστές, στο μέγεθος των δυνατοτήτων, των αντοχών και της αποτελεσματικότητας που μπορούμε να έχουμε.
Καλωσήλθατε!

Jason είπε...

Καλό χειμώνα να έχουμε. :)