Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

In some mood...






Έπεσα πάνω στο σαόυντρακ ψάχνοντας για κάτι άλλο, και είπα να μην πάει χαμένο. Έτσι κι αλλιώς ταιριάζει γάντι με ένα ανοιξιάτικο βράδυ Παρασκευής και με την πολυθρύλητη μυρωδιά των νεραντζανθών στο κέντρο της πόλης. Κι αν, σε πρώτο επίπεδο, μοιάζει να διερμηνεύει εκπληκτικά τα εσωτερικά τοπία των ανεκπλήρωτων ερώτων, ταιριάζει επίσης με τη γλυκιά μελαγχολία της αποδοχής κάθε ανεκπλήρωτου που έχει κατοικήσει την ψυχή μας, από κοινου με την ανομολόγητη πεποίθηση ότι το ταξίδι προς την Ιθάκη δεν εξάντλησε ακόμη τις υποσχέσεις του.

Καλό Σαββατοκύριακο!

21 σχόλια:

dodo είπε...

Δεν φταίει το ταξίδι- φταίει η Ιθάκη, που διαρκώς απομακρύνεται...

ioeu είπε...

για να σου γράψω σχόλιο ξανάνοιξα τη σελίδα σου (σιγά μην σταματούσα τον θεϊκό αυτό σκοπό...)

η ζωή σου να είναι ένας τέτοιος χορός...με το βλέμμα που απαιτεί...

speira είπε...

Αγαπημένο πολύ και το ξέρεις νομίζω, κλείνεις την πόρτα στην εβομαδα που έφυγε, και το ματι στο σαββατοκύριακο που μας περιμένει γεμίζοντας το προσδοκίες.

Ανώνυμος είπε...

κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό...
Καλό Σαββατοκύριακο!

celsius33 είπε...

απο τα ωραιότερα άσματα , classic , και τώρα που το λέτε όντως αυτή η μουσική ταιριάζει με πορτοκαλανθούς στο κέντρο της πόλης , Πλάκα ίσως , μετά από βροχή , ανοιξιάτικο βράδυ !!Ευχαριστώ για το δώρο σας, ήταν ειρηνικό και εξημερωτικό !

Mh Xeirotera είπε...

Afu eksakoluthun na anthizun ta dentra sto kentro ths polhs, exume kathe logo na elpizume.

Kalhmera :)

ellinida είπε...

Ωραίο mood οφείλω να ομολογήσω.:))

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Για μια ακόμη φορά θα συμφωνήσω με τον dodo.
Καλό σου Σαββατοκύριακο
Υ.Γ. Και για λίγο καιρό απόφευγε να κοιτάς το φεγγάρι κατάματα...

ralou είπε...

Α... οι νερατζανθοι!
Η επίφαση της ανοιξης μέσα στην στην τσιμενταρισμένη μας πραγματικότητα. Ιδιαίτερα αν περνάς από την Πανεπιστημίου μεσημεράκι με τα ντεσιμπέλ να χοροπηδάνε στα τύμπανα σου.

Και εγω άνοιξα δύο φορές την σελίδα!

o kairos είπε...

Αχ ερωτα.

Caesar είπε...

Μέχρι να τελειώσει το ταξίδι στην Ιθάκη, θα'ναι γεμάτο υποσχέσεις ;)

adaeus είπε...

Ανεκπλήρωτο Σαββατοκύριακο που πέρασε... Καλή Βδομάδα.

just me είπε...

Dodos,
Το θέμα είναι ακριβώς εκεί: προσδοκίες υπάρχουν μόνο όσο συνεχίζεται το ταξίδι. Άσ’ την να φεύγει λοιπόν, την Ιθάκη, ποιος τη χρειάζεται!

Γιάννη,όταν θέλουμε να γράψουμε σχόλιο κρατώντας ανοιχτή τη σελίδα των ποστ, κάνουμε δεξί κλικ στα Comments και κλικ στην επιλογή «open in a new window»!!!!! :)))))

Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς για την ευχή σου!

Σπείρα, μιας και είναι αργά πια να σου ευχηθώ καλό σαββατοκύριακο, σου εύχομαι προσδοκίες για όλα τα σαββατοκύριακά σου (εκπληρώσιμες, ανεκπλήρωτες, το θέμα είναι να μη μας εγκαταλείπουν)!

Στέλιο, υποθέτω ότι έχεις δει το έργο, αν όχι δες το! Εκτός των άλλων, είναι μια καταπληκτική σπουδή για το πώς μπορεί να ξεχειλίσει ο ερωτισμός σε μια ταινία, χωρίς να βγει ούτε μισό ρούχο!
Καλή εβδομάδα!

Celcius33, η μουσική υποτίθεται ότι όντως «εξημερώνει τα ήθη», αλλά εσύ μην αφήνεις τίποτε να σε εξαγριώνει. Ως γιατρός (υποθέτω), πρέπει να είσαι οπαδός της νηφαλιότητας! :))

Konstantine mou gia na to leei o viologos (kai malista o exeliktikos), pragmati exoume elpides! :)))
Cheers !

Ellinida, ελπίζω το μουσικό θέμα να χάρισε και στους άλλους καλό mood.

Νερίνα, strictly between us, μπορεί στα ποστ να πουλάω λυρική μούρη με τους νεραντζανθούς και τα τοιαύτα, αλλά έχω και ποιο «υλικά» ενδιαφέροντα: τι γίνεται μ’ εκείνο το νεραντζάκι γλυκό επιτέλους; :)))
Για YΓ. Ό,τι πείτε, γιατρέ μου!
Φιλιά.

Ραλλού, μήπως ξέρεις εσύ τι γίνεται με αυτό που ρώτησα τη φίλη σου; Γιατί εγώ είμαι γνωστή ανεπρόκοπη, προτιμώ να ξεκινήσω ένα αληθινό ταξίδι για την Ιθάκη παρά να φτιάξω γλυκό του κουταλιού μόνη μου !

Καιρέ μου, αχ καιρέ που περνάς, καταρχήν (αλλά και αχ έρωτα, βεβαίως-βεβαίως)!

Ceasar, επαναλαμβάνω αυτό που είπα και στον Dodos, στην αρχή. Με την Ιθάκη τελειώνουν όλα, και ποιος το θέλει;
Έχω δει ότι είσαι σινεφίλ, αν ωστόσο δεν έχεις δει το In the mood for love, το συστήνω και σε σένα.

Adaeus, καλωσήλθες. Εγώ λέω όσο περισσότερα τα ανεκλπήρωτα τόσο περισσότερα τα αναμενόμενα. Αλλά επειδή μπορεί να κάνω και μέγα λάθος, σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς γενικώς.

Καλή εβδομάδα!

ioeu είπε...

εγκαινιάζω τη νέα γνώση...
(πόσα ξέρεις πια...)
καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

"Εκτός των άλλων, είναι μια καταπληκτική σπουδή για το πώς μπορεί να ξεχειλίσει ο ερωτισμός σε μια ταινία, χωρίς να βγει ούτε μισό ρούχο!"...αυτό βέβαια εμένα μού μοιάζει σάν τόν πυγμάχο πού παίζει μπόξ χωρίς νά έχει σπάσει τό κοκαλάκι τής μύτης του...
Καλή εβδομάδα!

just me είπε...

Στέλιο, δεν βλέπω τη σύνδεση με την πυγμαχία (την οποία οφείλω να σου πω ότι σιχαίνομαι _ακόμη και χωρίς σπασίματα της μύτης ή χύσιμο αίματος).

Απλώς εννούσα ότι το βάσανο του υπαινιγμού, του ανομολόγητου, της φαντασίωσης, ενίοτε του απαγορευμένου, είναι συχνά πολύ μεγαλύτερο από τη συνήθη διαδικασία και, αναλόγα με τις περιστάσεις, πολύ πιο ηδονικό (εδώ ισχύει βεβαίως το "περί ορέξεως...").
Και αυτό εισπράττεις, κατά τη γνώμη μου, από τη συγκεκριμένη ταινία (και μιλούσα για κινηματογράφο, όχι για φωτογραφία, όπου και το μέσο και το προσλαμβανόμενο αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικά).
Καλη εβδομάδα και σε σένα :)

kyriaz είπε...

Επειδή έχω αργή σύνδεση,
ποιος τραγουδά το συγκεκριμένο κομμάτι για να το κατεβάσω με το soulseek ;
Αν δεν το ξέρετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα,ψάξτε το...Ό,τι καλύτερο έχω βρει στο ίντερνετ...

just me είπε...

Kyriaz δεν τραγουδά κανείς, το κομμάτι είναι το κύριο μουσικό θέμα από το σάουντρακ της ταινίας In the mood for love του Wong Kar Wai, και στο cd έχει τίτλο "Yumeji's theme" (ο συνθέτης του αναφέρεται ως Shigeru Umebayashi, αν και δεν νομίζω να χρειάζεται ). Αν δεν το βρεις εκεί που ψάχνεις, μπορώ να στο περάσω κάποια στιγμή με link στο http://www.esnips.com/CommunitiesAction.ns

Just let me know.

just me είπε...

Για Στέλιο, ξανά.
Βλέπεις τι κάνει η ασχετοσύνη! Τόσο σιχαίνομαι την πυγμαχία που δεν έχω αποκτήσει ούτε τις στοιχειώδεις πληροφορίες.
Μόλις έμαθα τι σημαίνει το σπάσιμο του οστού της μύτης για έναν πυγμάχο. Άρα, στο έκανα λίγο... μπάχαλο το σχόλιο [αλλά πάλι είναι που μισώ το μποξ και συγχύστηκα :)))]
(οι σχετικές φωτογραφίες σου πάντως, όπως πάντα, θαυμάσια εικαστικά σχόλια επί του θέματος)

Strangeliz είπε...

sigoura tha saresei i (epikalomeni) sunexeia tis tainias in the mood for love, to 2046!!! theiki! kai akoma pio mageutiko soundtrack! einai must!

just me είπε...

Καλωσήλθες στα μέρη μας και στο μπλογκ μου, Mademoiselle Super Wow :)))

Το 2046 είναι αλήθεια ότι δεν το είδα, γιατί είχα επηρεαστεί αρνητικά από κάποιες κριτικές που το θεωρούσαν πιο εγκεφαλικό και φορμαλιστικό, και θέλοντας να μείνω με τη μαγεία του In the mood..., αλλά το σάουντρακ το έχω, επίσης εξαιρετικό όπως λες.