Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2007

L' amour à la Française


Αν πίστεψε κανείς (και πρώτη εγώ), μετά το σχετικό ποστ, ότι δεν θα "ανεβάσω" άλλες ξεπέτες, πλανήθηκε πλάνην οικτράν! Μια "αρπαχτή" άλλης ζωής δεν φτάνει για να αλλάξει, προφανώς, τη δική μας και τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας. Ούτε "λέξεις" μού χάρισε το ταξίδι, αφού διάγω περίοδο λεξιπενίας, ούτε τις προθεσμίες της δουλειάς μου κατάφερε να επηρεάσει (πλην προς το χειρότερο). Μου άφησε μόνο εικόνες, πολλές και πολύχρωμες, σκιώδεις και πενιχρές αποτυπώσεις των οποίων είναι οι φωτογραφίες μου.

Ωστόσο, αυτή η ξεπέτα είναι για καλό σκοπό. Για να μοιραστώ την έκπληξή μου για το ότι το "γαλλικό φιλί" δεν είναι ένας ακόμη τουριστικός _και κινηματογραφικός_ μύθος. Εκεί, τα φιλιά των ερωτευμένων "παίρνουν τον χρόνο τους". Το συγκεκριμένο κράτησε απνευστί όσο να απολαύσω ένα ολόκληρο παγωτό χωνάκι. Ένα άλλο, μέσα στο μετρό, από τον σταθμό Concorde έως τον επόμενο, τη Madeleine. Kαι άλλα και άλλα, όλων των ηλικιών και των χρωμάτων...


(καλά, σούργελο έχω γίνει... αλλά θα σοβαρευτώ από βδομάδα!)

21 σχόλια:

speira είπε...

Ooooχι να μην σοβαρευτεις, ακου εκει! Και τι σε κανει να πιστευεις οτι το φιλί δεν ειναι σοβαρη υποθεση για ποστ?

Mh Xeirotera είπε...

Oxi mhn sovareuteis pote... se parakalo :)

Se filo... ellhnika, mhn pareksigitho.

Cheers!

Καπετάνισσα είπε...

Στα κόκκινα η ζωή!
Και του ταξιδιού η περιπλανώμενη γεύση, πάνω σε ζευγαρωμένα χείλη!

adaeus είπε...

ΚΙ ΑΛΛΗ - ΚΙ ΑΛΛΗ (ΞΕΠΕΤΑ).

just me είπε...

Σπείρα, το φιλί είναι τόσο σοβαρή υπόθεση που σε λίγους θα αναγνώριζα (και πάντος όχι στον εαυτό μου) την ικανότητα να το διαπραγματευτούν όπως του αξίζει σε ένα ποστ.
:)

Konstantine mou, ego den exo antirrhsi na mh sovarefto pote, alla anti na me parakalas prepei na mou apagorfseis dia ropalou na akouo kapoia alla tragoudia, na diavazo orismena keimena kai na skeftomai, genikos.
Se filo ki ego _ellhnomalaisiana, let's say :)_ kai kalous dromous, kai apo edo.

Πατριώτισσά μου,
έτσι ακριβώς, όπως γλαφυρά και φευγάτα τα λες πάντα, κι εγώ τα διαβάζω συνήθως χωρίς σχόλια, γιατί δεν βρίσκω λόγια να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο!

Adaeus,
(επιτέλους το έγραψα σωστά, τα πληκτροσαρδάμ μου είναι φοβερά!)
δεν τις βαρέθηκες (τις ξεπέτες);
:))

ioeu είπε...

φιλώ φιλί φίλιον...

adaeus είπε...

Δε βλέπεις; Κοντεύω να γίνω οπαδός! Γλυκάθηκα ο γέρος στα σύκα...

just me είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
just me είπε...

ioeu,
ανταποδίδουμε, φίλτατε!
:)

Adaeus,
η λαϊκή παροιμία λέει "ο γέρος κι αν εγέρασε κλπ. κλπ. κλπ", που σημαίνει ότι τις κακές συνήθειες τις αποκτά κανείς νέος, απλώς τις αποβάλλει πιο δύσκολα όταν γερνάει.
:D

Ανώνυμος είπε...

1ον: Μύθος τα..."γαλλικά φιλιά"!!! Σιγά μη φιλάνε καλύτερα οι Γάλλοι απ' τους Έλληνες!!! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!Δοκιμασμένο αυτό!
ΚΑΙ 2ον: just me Αυτήν την παροιμία ξέρεις πώς αλλιώς τη λένε στο χωριό μου;;; "Είδες γέρο τρελό; Τρελός ήταν και στα νιάτα του!!!" Ναι adaeus και για σένα αυτό!
Αχ μου αρέσει να σας διαβάζω! Σας ευχαριστώ ειλικρινά γι' αυτές τις...πως τις λέτε;;; Ξεπέτες;; Μπράβο! Ευχαριστώ!

just me είπε...

Ανώνυμο (sic),
καταρχάς,καλωσήλθες.
Κατά δεύτερον, εμένα προσωπικά δεν έτυχε να με φιλήσει κανένας Γάλλος, "φωτογραφικά" στιγμιότυπα μεταφέρω, οπότε ευχαρίστως να δεχθώ τη δική σου "δοκιμασμένη" συγκριτική μαρτυρία _μόνο που στο ελληνικό μετρό (που το χρησιμοποιώ καθημερινά) δεν έχω δει ποτέ ζευγάρι να φιλιέται από την Ομόνοια στην Πανεπιστημίου π.χ.
:)))

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την υποδοχή!Δεν ξέρω πως είναι το κλείσιμο του ματιού, άμαθο διαδικτυακα βλέπεις!! Αλλά επειδή από Αθήνα και αποστάσεις και εγώ καμιά σχέση....Να πω με μέτρο σύγκρισης μια άλλη Ελληνική πόλη?????
Υ.Γ. Για την/τον just me το σχόλιο!

just me είπε...

Ανώνυμο (το),

άμαθο διαδικτυακα βλέπεις

1. αν κρίνω από τη συγκεκριμένη διατύπωση, προτιμάς την ουδέτερη εκδοχή της περσόνας σου, οπότε ΟΚ, έτσι θα σε αποκαλώ.
;)

2. Ο αμέσως παραπάνω συνδυασμός σημείων στίξης συμβολίζει το κλείσιμο ματιού...

3. Εγώ είμαι η just me, αν δεν το είχες καταλάβει από τις προηγούμενες ξεπέτες που διατείνεσαι ότι διάβασες, και από την πληροφορία ότι δεν με έχει φιλήσει Γάλλος (εντάξει, αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική πληροφορία)

4. Ναι, χρησιμοποίησε όποια πόλη θες, ένα συγκεκριμένο μετρικό παράδειγμα όμως θα βοηθούσε τη σύγκριση και θα προήγαγε ακόμη περισσότερο τη σοβαρή αυτή συζήτηση.

5. Προς αποφυγήν κάθε παραξήγησης, εδώ είμαστε στ' αλήθεια πολύ ευγενική και φιλόξενη παρέα, πλην αρεσκόμαστε στην τρελή πλάκα, μερικές φορές.
Καλώς μας ήρθες, λοιπόν!
:)

6. To παραπάνω συμβολίζει το χαμόγελο.

:))

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ είμαι η JO!
;)
Όχι δεν μου αρέσει το ουδέτερο φυσικά, ούτε και δεν ήρθα με κακούς σκοπούς! Θα μάθω που θα πάει!
Έχεις δίκιο, με μπέρδεψε το "κακός μπελάς" just me...Η αλήθεια είναι ότι σε διάβασα λίγο - σε βρήκα μέσω του μπλογκ μιας φίλης - και διάβασα βασικά το ταξίδι στο Παρίσι... Πήγα προ...αμνημονεύτων ετών, πέρασα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ αλλά οι εντυπώσεις απ'τους Γάλλους και τις Γαλλίδες δεν ήταν ότι καλύτερο! (ΑΣΧΕΤΟ!):) Σωστα;;;
Όσο για το φιλί.....Στη Θεσσαλονικη έχεις πάει;;;; Πολυ ερωτική πόλη και η διαρκεια.....Μααααακρας διαρκειαααας!!! :)

ralou είπε...

Α! ωστε αυτή ηταν η γαλέρα!

Ειχα μπερδευτεί, το ομολογώ!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

"prepei na mou apagorfseis dia ropalou na akouo kapoia alla tragoudia, na diavazo orismena keimena kai na skeftomai, genikos".
Αυτό τώρα είναι τάση αυτοκριτικής;
;)
Καλή σου μέρα

MenieK είπε...

Τι να τις κάνεις τις λέξεις γλυκιά μου? Δεν ξέρεις τι λέει ο πολυγραφότατος παππούς Foucault?
"Τα πράγματα κρύβονται και εκδηλώνουν το αίνιγμά τους ως γλώσσα, ενώ οι λέξεις προτείνονται στους ανθρώπους ως πράγματα προς αποκρυπτογράφηση"

just me είπε...

Jo,
καλωσήλθες λοιπόν, επωνύμως!
:)


Ραλού,
όχι βέβαια, αυτό ήταν το... bateau mouche στον Σηκουάνα. Η γαλέρα είναι... η γαλέρα, όπου επιστρέψαμε, και φευ, τη βρήκαμε να κλυδωνίζεται, για να μάθουμε να μην γκρινιάζουμε!

Νεράιδα,

"prepei na mou apagorfseis dia ropalou na akouo kapoia alla tragoudia, na diavazo orismena keimena kai na skeftomai, genikos".

"Αυτό τώrα είναι τρόπος αυτοκριτικής;", (μου) λέω εγώ.
;)))

meniek,
σου συμπαρίσταμαι αμέριστα για τα βάσανά σου, από παρόμοια μόλις ξεμπλέκω (χωρίς να είναι και σίγουρο). Αν πάντως ξαναχρειαστείς (ο μη γένοιτο) να κλοτσήσεις "κουτιά", να βροντήξεις πληκτρολόγια πάνω στο γραφείο, να βρίσεις παρόχους υπηρεσιών ή να χώσεις κλοτσιές στα... επίμαχα κανενός ηλίθιου πληροφορικάριου που στην απελπισία σου τον είδες για σωτήρα σου κι εκείνος σου κατάστρεψε τη ζωή (των αρχείων σου), προσφέρω βοήθεια (στο να μουτζώσεις τον εαυτό σου για τα χαζά κλικ που έχεις κάνει, πάλι όχι· αυτό είναι προσωπικό μου σπορ και το ασκώ με βλέψεις πρωταθλητισμού!)
:)

just me είπε...

meniek,
(συνέχεια)
...και με τις βλακειούλες, ξεχάστηκα και δεν σου απάντησα στο σχόλιό σου. Aυτά τα "πράγματα προς αποκρυπτογράφηση", του παππού Φουκό, ή ίσως η ίδια η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης είναι που με έλκουν θανατερά, όπως η φλόγα τις νυχτοπεταλούδες. Μόνο που δεν ξέρω ακόμη τι είδους ένστικτο προστασίας ενεργοποιείται κάθε που πάω να πλησιάσω και με γλιτώνει από έναν τόσο επιθυμητό θάνατο...

Mh Xeirotera είπε...

Kalhmera :)

Caesar είπε...

Πολλά φιλάκια λοιπόν ;))